logo Atelier 10-15 ATELIER 10/15

Ontwerp & Conceptontwikkeling

Ontwerp

Luisteren naar de opdrachtgever en een gedegen analyse van de plek, de ontwerpopgave en andere belangrijke factoren zijn voor Atelier10/15 de basis voor een geslaagd project. Samen met de opdrachtgever wordt gezocht naar de essentie van de opgave. Atelier 10/15 vertaald de wensen en ideeën naar een helder, logisch en schoon ontwerp waarbij gebruiksgemak en ontwerp hand in hand gaan. Licht en ruimte spelen hierin een belangrijke rol.

Er wordt veel aandacht geschonken aan het detail. Het detail maakt de architectuur en is daarnaast bepalend voor de energiezuinigheid van het gebouw.  Atelier 10/15 staat garant voor een secure uitwerking van het ontwerp tot de bouwkundige uitvoering met oog voor kwaliteitsbewaking en het behalen van de beoogde energieprestaties.

Conceptontwikkeling

Atelier 10/15 is sterk in de conceptontwikkeling van energiezuinige en energie- neutrale gebouwen. Uitgangspunt zijn gebruiksvriendelijke plattegronden, een aansprekend ontwerp en een kosten efficiënte uitwerking hiervan op basis van het passiefhuis. Als architect heeft Silke Elsässer veel ervaring in de woningbouw, als gecertificeerde passiefhuis ontwerper weet zij alles over het passiefhuis.  Deze combinatie is de grondslag voor een geslaagd product. Op de ontwikkelde concepten kunnen met een gerust hart garanties gegeven worden.