logo Atelier 10-15 ATELIER 10/15

Advies & Energieprestatieberekeningen / PHPP berekeningen

Atelier 10/15 geeft bouwkundig advies over de detaillering betreffend lucht- en kierdicht bouwen, warmtebrugvrij bouwen, isolatie van de schil, kozijnen ramen en deuren. Verder adviseren wij over installatieconcepten voor verwarming en ventilatie. Het detail en zijn uitvoering bepaald het succes van het passiefhuis en u project.

Energieprestatieberekeningen / PHPP berekeningen

Atelier 10/15 maakt energieprestatie berekeningen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten middels het PHPP rekentool. Dit rekentool is meer dan 10 jaar geleden door het Passiefhuis instituut ontwikkeld en door de jaren verder uitgebouwd. De uitkomsten van het PHPP zijn betrouwbaar en weerspiegelen de werkelijkheid. Dit is door tal van metingen bij uitgevoerde projecten aangetoond. De werkzaamheden in het kader van energiezuinig bouwen zijn onder andere: energieprestatieberekeningen, kosten-baten analyses en installatieadvies. Betrouwbaarheid is de basis voor het geven van garanties op de daadwerkelijke energiebesparingen.

Warmtestroomberekeningen

Atelier 10/15 maakt warmtestroomberekeningen voor alle bouwkundige details maar ook van raamkozijnen en deurkozijnen. In het kader van de product-certificering van passiefhuis-componenten heeft Silke Elsässer voor Kegro deuren de KegaPro + passiefhuisdeur gecertificeerd.

Het warmtebrugvrij bouwen is een belangrijk onderdeel van het passiefhuis.