logo Atelier 10-15 ATELIER 10/15

Palestinastraat 53

Verbouwing van een oud boven-benenden huis

Dit pand uit 1908 was toe aan vernieuwing. Doormiddel van veergaande maatregelen is een mooie symbiose ontstaan tussen oud en nieuw.  Het oude huis was donker en oogde klein en beklemmend. Doormiddel van een grote pui aan de achterkant en een vide in de woonkamer komt veel licht het huis binnen en oogt het huis ruim.  Hiervoor is onder andere de gehele achtergevel gesloopt en een nieuwe houtskeletconstructie met een tweeverdiepingen hoog pui geplaatst. Het veele licht wat naar binnen komt zorgd voor een rustige en serene sfeer in het huis. Verder  zijn alle binnenwanden op de begane grond gesloopt en het toilet verplaatst naar de verdieping. De gehele  ruimte op de begane grond  is nu volledig ervaarbaar. Ook de houten begane grondvloer is door een combinatievloer met vloerverwarming vervangen.  De badkamer op de verdieping is verplaatst  op zolder een tweede badkamer bijgebouwd.  

Verder zijn er energetische maatregelen getroffen om het huis op het huidige niveau te tillen. De hele schil (gevel, dak en begane grondvloer) van het huis Zijn geïsoleerd, alles glas is vervangen door HR++ glas en de badkamers en de keuken zijn voorzien van mechanische afzuiging

Het huis heeft na de verbouwing 3 slaapkamers, twee badkamers en een wc, een woonkamer met leefkeuken en een entresol met een werkplek en op zolder een berging cq techniekruimte.